BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Rolat sa kiselim vrhnjem

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 14
rolat sa kiselim vrhnjem

Rolada je klasično pecivo koje se priprema tako da se ispeče tanki sloj biskvita koji se zarola s nadjevom po izboru. Jedna od ukusnih verzija ove klasične slastice svakako je rolada s vrhnjem. Priprema rolade s kiselim vrhnjem počinje s biskvitom. Sastojci tradicionalne rolade su šećer, jaja i brašno. No ovaj put ćemo mu dodati i kiselo vrhnje koje će mu dati kremastiji okus.

U nadjevu će glavnu ulogu imati kiselo vrhnje. Smjesu šećera i kiselog vrhnja s malo BAM paste od vanilije premažite preko ohlađenog biskvita prije ponovnog motanja biskvita. U pojedinim receptima nalazimo i dodatak krem ​​sira koji nadjev čini još bogatijim i aromatičnijim. Rolada od kiselog vrhnja nije samo ukusna, već je i vizualno privlačna pa se pokaže kao izvrstan desert za svaku priliku. Može se poslužiti takva kakva je ili uz dodatak šlaga i posipanog šećerom u prahu.

Kad pripremate roladu s kiselim vrhnjem važno je koristiti kvalitetne sastojke i paziti da se biskvit ne prepeče. Prepečen biskvit bit će suh i teško ga je zarolati pa rolada neće biti lagana i rahla kako bi trebala biti. Kako biste to spriječili, dobro je provjeriti je li rolada pečena nekoliko minuta prije preporučenog vremena pečenja. 

Možete pripremiti i:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

Upute za pripremu:

1
Zagrijte pećnicu na 180°C. Tepsiju zaštitite tepsijom ili maslacem, a potom obložite papirom za pečenje. Želimo da površina ove torte bude izuzetno neljepljiva. Pripremimo biskvit. Koristeći ručni mikser ili samostojeći mikser opremljen nastavkom za pjenjaču, tucite bjelanjke i 65 g granuliranog šećera u srednjoj zdjeli velikom brzinom 5 minuta ili dok se ne stvore čvrsti snijeg. Ostavimo to sa strane. U drugoj posudi tucite žumanjke, preostali šećer i BAM pastu od vanilije dok žumanjci ne postanu blijedi i kremasti, oko 2 minute.
2
U veliku zdjelu prosijte brašno, 3 žlice BAM kakaa u prahu, prašak za pecivo i sol. Mješavinu otopljenog maslaca, kave i žumanjaka prelijte preko suhih sastojaka. Sve zajedno miješajte srednjom brzinom dok se sastojci potpuno ne sjedine. Gumenom kuhačom ili drvenom kuhačom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka dok se i oni potpuno ne sjedine. Izbjegavajte pretjerano miješanje. Tijesto će biti vrlo lagano. Ravnomjerno rasporedite tijesto u pripremljenu tepsiju. Nastat će vrlo tanak sloj. Pecite 10 minuta ili dok vrh tijesta lagano ne odskoči na dodir prstom. Paziti da se biskvit ne prepeče.
3
Kad je biskvit pečen, na pult staviti papir za pečenje (veći od biskvita) ili tanku kuhinjsku krpu. Uz pomoć finog cjedila pospite dvije žlice kakaa u prahu na papir ili pripremljenu kuhinjsku krpu. Kad biskvit izvadite iz pećnice, nožem brzo obiđite rubove. Odmah prevrnemo na pripremljenu podlogu. Odlijepiti papir s biskvita. Počnite motati roladu i dok je još vruća čvrsto je omotajte papirom ili kuhinjskom krpom. To radimo prilično polako i nježno. Pričekajte da se potpuno ohladi. Za brže hlađenje može se staviti u hladnjak na oko 3 sata. Ako je biskvit bio u hladnjaku, ostavite ga na sobnoj temperaturi. Ako se rolada odmota dok je još hladna, može popucati.
4
Pripremite nadjev od kreme. Tucite vrhnje, šećer i BAM kremu od vanilije na srednjoj do visokoj brzini dok se ne formiraju srednje čvrsti do čvrsti vrhovi, oko 2-3 minute. Spužvu za tortu polako i nježno odmotajte. Po vrhu ravnomjerno rasporedite nadjev od kreme, ostavljajući rub od 1/2 cm oko torte. Pažljivo zamotajte roladu. Stavite ga na rešetku postavljenu na lim za pečenje (da se uhvati višak ganachea). Dok pripremamo ganache roladu staviti na pult ili u hladnjak.
5
Pripremimo ganache. Stavite čokoladu u zdjelu srednje veličine. Zagrijte vrhnje u malom loncu dok ne počne lagano kuhati. Nemojte dopustiti da vrhnje zavrije. Prelijte čokoladom i ostavite stajati 2-3 minute da čokolada lagano omekša. Polako miješajte dok se čokolada ne otopi i potpuno otopi. Prelijte ganache preko rolade. Ostavite roladu u hladnjaku barem 30-60 minuta prije rezanja i posluživanja.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,88 €
Ukupno:
18,80 €16,92 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual