Rolat sa kiselim vrhnjem
Vrijeme pripreme:
1 h
Zahtjevnost:
2
Broj sastojaka:
14
|
|
Rolada je klasično pecivo koje se priprema tako da se ispeče tanki sloj biskvita koji se zarola s nadjevom po izboru. Jedna od ukusnih verzija ove klasične slastice svakako je rolada s vrhnjem.
Priprema rolade s kiselim vrhnjem počinje s biskvitom. Sastojci tradicionalne rolade su šećer, jaja i brašno. No ovaj put ćemo mu dodati i kiselo vrhnje koje će mu dati kremastiji okus.
U nadjevu će glavnu ulogu imati kiselo vrhnje. Smjesu šećera i kiselog vrhnja s malo BAM paste od vanilije premažite preko ohlađenog biskvita prije ponovnog motanja biskvita. U pojedinim receptima nalazimo i dodatak krem sira koji nadjev čini još bogatijim i aromatičnijim.
Rolada od kiselog vrhnja nije samo ukusna, već je i vizualno privlačna pa se pokaže kao izvrstan desert za svaku priliku. Može se poslužiti takva kakva je ili uz dodatak šlaga i posipanog šećerom u prahu.
Kad pripremate roladu s kiselim vrhnjem važno je koristiti kvalitetne sastojke i paziti da se biskvit ne prepeče. Prepečen biskvit bit će suh i teško ga je zarolati pa rolada neće biti lagana i rahla kako bi trebala biti. Kako biste to spriječili, dobro je provjeriti je li rolada pečena nekoliko minuta prije preporučenog vremena pečenja.
Možete pripremiti i: