Iskoristi popust za dobrodošlicu. Unesi kod WELCOME i smanji svoju narudžbu za 10%. 😎

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

BAM x FA14 FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Rolat sa kiselim vrhnjem

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 14
rolat sa kiselim vrhnjem

Rolada je klasično pecivo koje se priprema tako da se ispeče tanki sloj biskvita koji se zarola s nadjevom po izboru. Jedna od ukusnih verzija ove klasične slastice svakako je rolada s vrhnjem. Priprema rolade s kiselim vrhnjem počinje s biskvitom. Sastojci tradicionalne rolade su šećer, jaja i brašno. No ovaj put ćemo mu dodati i kiselo vrhnje koje će mu dati kremastiji okus.

U nadjevu će glavnu ulogu imati kiselo vrhnje. Smjesu šećera i kiselog vrhnja s malo BAM paste od vanilije premažite preko ohlađenog biskvita prije ponovnog motanja biskvita. U pojedinim receptima nalazimo i dodatak krem ​​sira koji nadjev čini još bogatijim i aromatičnijim. Rolada od kiselog vrhnja nije samo ukusna, već je i vizualno privlačna pa se pokaže kao izvrstan desert za svaku priliku. Može se poslužiti takva kakva je ili uz dodatak šlaga i posipanog šećerom u prahu.

Kad pripremate roladu s kiselim vrhnjem važno je koristiti kvalitetne sastojke i paziti da se biskvit ne prepeče. Prepečen biskvit bit će suh i teško ga je zarolati pa rolada neće biti lagana i rahla kako bi trebala biti. Kako biste to spriječili, dobro je provjeriti je li rolada pečena nekoliko minuta prije preporučenog vremena pečenja. 

Možete pripremiti i:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Rolat sa kiselim vrhnjem

  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 14

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak

Zagrijte pećnicu na 180°C. Tepsiju zaštitite tepsijom ili maslacem, a potom obložite papirom za pečenje. Želimo da površina ove torte bude izuzetno neljepljiva. Pripremimo biskvit. Koristeći ručni mikser ili samostojeći mikser opremljen nastavkom za pjenjaču, tucite bjelanjke i 65 g granuliranog šećera u srednjoj zdjeli velikom brzinom 5 minuta ili dok se ne stvore čvrsti snijeg. Ostavimo to sa strane. U drugoj posudi tucite žumanjke, preostali šećer i BAM pastu od vanilije dok žumanjci ne postanu blijedi i kremasti, oko 2 minute.

2. Korak

U veliku zdjelu prosijte brašno, 3 žlice BAM kakaa u prahu, prašak za pecivo i sol. Mješavinu otopljenog maslaca, kave i žumanjaka prelijte preko suhih sastojaka. Sve zajedno miješajte srednjom brzinom dok se sastojci potpuno ne sjedine. Gumenom kuhačom ili drvenom kuhačom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka dok se i oni potpuno ne sjedine. Izbjegavajte pretjerano miješanje. Tijesto će biti vrlo lagano. Ravnomjerno rasporedite tijesto u pripremljenu tepsiju. Nastat će vrlo tanak sloj. Pecite 10 minuta ili dok vrh tijesta lagano ne odskoči na dodir prstom. Paziti da se biskvit ne prepeče.

3. Korak

Kad je biskvit pečen, na pult staviti papir za pečenje (veći od biskvita) ili tanku kuhinjsku krpu. Uz pomoć finog cjedila pospite dvije žlice kakaa u prahu na papir ili pripremljenu kuhinjsku krpu. Kad biskvit izvadite iz pećnice, nožem brzo obiđite rubove. Odmah prevrnemo na pripremljenu podlogu. Odlijepiti papir s biskvita. Počnite motati roladu i dok je još vruća čvrsto je omotajte papirom ili kuhinjskom krpom. To radimo prilično polako i nježno. Pričekajte da se potpuno ohladi. Za brže hlađenje može se staviti u hladnjak na oko 3 sata. Ako je biskvit bio u hladnjaku, ostavite ga na sobnoj temperaturi. Ako se rolada odmota dok je još hladna, može popucati.

4. Korak

Pripremite nadjev od kreme. Tucite vrhnje, šećer i BAM kremu od vanilije na srednjoj do visokoj brzini dok se ne formiraju srednje čvrsti do čvrsti vrhovi, oko 2-3 minute. Spužvu za tortu polako i nježno odmotajte. Po vrhu ravnomjerno rasporedite nadjev od kreme, ostavljajući rub od 1/2 cm oko torte. Pažljivo zamotajte roladu. Stavite ga na rešetku postavljenu na lim za pečenje (da se uhvati višak ganachea). Dok pripremamo ganache roladu staviti na pult ili u hladnjak.

5. Korak

Pripremimo ganache. Stavite čokoladu u zdjelu srednje veličine. Zagrijte vrhnje u malom loncu dok ne počne lagano kuhati. Nemojte dopustiti da vrhnje zavrije. Prelijte čokoladom i ostavite stajati 2-3 minute da čokolada lagano omekša. Polako miješajte dok se čokolada ne otopi i potpuno otopi. Prelijte ganache preko rolade. Ostavite roladu u hladnjaku barem 30-60 minuta prije rezanja i posluživanja.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,54 €
Ukupno:
13,86 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual