BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Sjajna čokoladna glazura ili mirror cake

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 6
sjajna cokoladna glazura ili mirror cake

Priprema sjajne čokoladne glazure, poznate i kao mirror glaze, umjetnost je koja svaki kolač može pretvoriti u pravo kulinarsko remek-djelo. Ovom tehnikom stvara se prekrasna, sjajna površina koja ne samo da izgleda zapanjujuće, već torti daje i sofisticirani završni dodir.


Mirror glazura popularna je među slastičarima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti stvaranja glatke i reflektirajuće glazure koja može sadržavati različite efekte boja, dajući kolaču jedinstven i elegantan izgled.

Iako se priprema može činiti kompliciranom, priprema mirror glazea postižna je i domaćim slastičarima, ako se drže pravilnog postupka i koriste kvalitetne sastojke.


SAVJETI:


  • Prije izlijevanja biskvit premazati buttercreamom ili ganacheom. Kolač treba biti ravan i dobro ohlađen (idealno barem 2 sata u zamrzivaču, još bolje preko noći).
  • Ukoliko nemate prehrambene boje, sličan učinak možete postići i BAM čokoladama. Preporučam BAM čokoladu od jagode, Ruby ili naranče za lijepu boju.

Uz pravilnu pripremu i malo strpljenja i vi možete napraviti prekrasan kolač koji će očarati vaše goste. Pripremite se zaroniti u svijet slastičarske umjetnosti i stvoriti vlastiti sjajni preljev od glazure.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

Upute za pripremu:

1
U posudi pomiješajte kondenzirano mlijeko, šećer i 70 ml vode. Pustite da prokuha uz stalno miješanje da ne zagori.
2
Želatinu pomiješajte s ostatkom vode i ostavite da nabubri.
3
Dodajte nabubrenu želatinu u mliječnu smjesu i miješajte dok se želatina potpuno ne otopi.U mliječnu smjesu dodajte BAM bijelu čokoladu i miješajte dok se ne otopi.
4
Koristeći ručni mikser na maloj brzini, ponovno izmiješajte glazuru kako biste smanjili stvaranje mjehurića zraka i dobili kremastu i savršeno glatku glazuru.
5
Ako želite imati preljev u boji, u ovom koraku možete dodati boju za hranu.
6
Za svaki slučaj glazuru dodatno ulijte kroz cjedilo u posudu iz koje ćete najlakše izliti glazuru. Pričekajte da se glazura malo ohladi, jer ako je glazura prevruća, može otopiti puter kremu torte.
7
Kolač stavite na rešetku za izlijevanje i prelijte dok ga potpuno ne prekrijete.
8
Pažljivo podignite tortu, uklonite višak glazure i stavite je na stalak za posluživanje. Po želji tortu možete dodatno ukrasiti.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,69 €
Ukupno:
6,90 €6,21 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual