
Sastojci:
- 150 g BAM bele čokolade
- 100 ml kondenziranog mlijeka
- 10 g želatine
- 150 g šećera
- 130 ml vode
- Boja za hranu
Priprema sjajne čokoladne glazure, poznate i kao mirror glaze, umjetnost je koja svaki kolač može pretvoriti u pravo kulinarsko remek-djelo. Ovom tehnikom stvara se prekrasna, sjajna površina koja ne samo da izgleda zapanjujuće, već torti daje i sofisticirani završni dodir.
Mirror glazura popularna je među slastičarima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti stvaranja glatke i reflektirajuće glazure koja može sadržavati različite efekte boja, dajući kolaču jedinstven i elegantan izgled.
Iako se priprema može činiti kompliciranom, priprema mirror glazea postižna je i domaćim slastičarima, ako se drže pravilnog postupka i koriste kvalitetne sastojke.
SAVJETI:
Uz pravilnu pripremu i malo strpljenja i vi možete napraviti prekrasan kolač koji će očarati vaše goste. Pripremite se zaroniti u svijet slastičarske umjetnosti i stvoriti vlastiti sjajni preljev od glazure.