BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Torta s okusom potratne potice

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 28
torta s okusom potratne potice jos je jedna tradicionalna slastica u modernom ruhu sastoji se od biskvita od kakaa i svijetlog biskvita moussea od oraha i kreme od skute

Torta s okusom potratne potice još je jedna tradicionalna slastica u modernom ruhu. Sastoji se od biskvita od kakaa i svijetlog biskvita, moussea od oraha i kreme od skute. Torta je lagana, sočna i aromatična, a i lijepo izgleda. Preporučujemo da je probate i tko zna – možda već sljedećeg blagdana završi na vašem stolu umjesto tradicionalne potice.

Za pripremu su nam potrebna dva okrugla prstena promjera 18 cm i 16 cm. Osim vremena pripreme potrebno je uračunati i vrijeme zamrzavanja: 2 sata i 12 sati.

Uz tortu s okusom potratne potice možete napraviti i:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 50 g jaja (1 jaje srednje veličine)
  • 25 g kristalnog šećera
  • 10 g rum šećera
  • 25 g glatkog brašna
  • 10 g BAM kakaa u prahu
  • 50 g jaja (1 jaje srednje veličine)
  • 30 g kristalnog šećera
  • 30 g glatkog brašna
  • 65 g vode
  • 10 g vanilin šećera
  • 60 g mljevenih oraha
  • 50 g mlijeka
  • 20 g domaćeg ruma
  • 15 g kristalnog šećera
  • 1 listić želatine
  • 60 g slatkog vrhnja za umućivanje
  • 50 g mlijeka
  • 2 listića želatine
  • 130 g pasirane skute
  • sitno naribana kora 1 bio limuna
  • 2 pumpice BAM paste od vanilije
  • 50 g šećera u prahu
  • 220 g slatkog vrhnja za umućivanje
Tiktok mojacokolada

Upute za pripremu:

1
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaje sa šećerom i rum šećerom mutite na najvećoj brzini 5 minuta. Brašno pomiješajte s kakaom, prosijte u mješavinu od jaja i nježno promiješajte lopaticom. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču promjera 16 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 7 – 8 minuta. Nakon nekoliko minuta izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.
2
Istim postupkom pripremite svijetli biskvit. Ohlađenom biskvitu odrežite tanki gornji sloj.
1
Tucite slatko vrhnje tako da dobijete mekane vrhove i stavite na hladno. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Zakuhajte mlijeko s rumom i šećerom, maknite s vatre i u njemu otopite ocijeđenu želatinu. Kipućim mlijekom prelijte orahe i dobro promiješajte. Kad se smjesa ohladi tako da bude mlaka, lopaticom u dva koraka umiješajte umućeno slatko vrhnje.
2
Na podlogu stavite prozirnu foliju za hranu, na nju postavite prsten promjera 16 cm i čvrsto omotajte foliju oko njega. Na dno stavite tamni biskvit i navlažite ga polovicom šećerne otopine; ravnomjerno ga namažite mousseom od oraha. Mousse od oraha prekrijte svijetlim biskvitom, lagano ga rukama pritisnite na kremu i navlažite preostalom šećernom otopinom. Stavite u zamrzivač na dva sata.
1
Tucite slatko vrhnje tako da dobijete mekane vrhove. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Skutu pomiješajte sa šećerom u prahu, koricom limuna i pastom od vanilije. Mlijeko zagrijte do vrenja i u njemu otopite ocijeđenu želatinu. Dodajte ga u kremu od skute i dobro promiješajte. S pomoću lopatice umiješajte istučeno slatko vrhnje u dva koraka.
1
Podlogu obložite prozirnom folijom za hranu, na nju stavite prsten promjera 18 cm i čvrsto omotajte foliju oko prstena. Zamrznutu sredinu odvojite od prstena i stavite je u sredinu većeg prstena.
2
Kremu od skute stavite u dresir vrećicu. Kremom najprije napunite rub oko zamrznute sredine, a zatim je istisnite do vrha prstena. Paletnim nožem zagladite površinu i tortu 12 sati hladite u zamrzivaču.
1
Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Šećer, vodu i kondenzirano mlijeko zakuhajte u malom loncu i kuhajte dok temperatura ne dosegne 103 °C. Sirup maknite s vatre, dodajte ocijeđenu želatinu i miješajte dok se ne otopi. Prelijte po čokoladi, pričekajte jednu minutu i miješajte štapnim mikserom dok ne dobijete glatku teksturu. Procijedite glazuru i prekrijte prozirnom folijom tako da je dodiruje. Stavite u hladnjak.
1
Glazuru zagrijte na 30 – 32 °C, promiješajte i procijedite. Zamrznutu tortu odvojite od prstena, stavite je na užu posudu ili čašu i prelijte je glazurom. Pričekajte da se višak glazure ocijedi i skinite glazuru koja visi s torte; potom uz pomoć dva paletna noža tortu prebacite na podlogu, ukrasite po želji i stavite u hladnjak da se polako odmrzne.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-5,36 €
Ukupno:
53,60 €48,24 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual