BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladni raj: Kako odabrati pravu čokoladu?

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 3 minute
cokoladni raj: kako odabrati pravu cokoladu
Čokolada je jedna od najpopularnijih slatkih poslastica u cijelom svijetu, koja nudi različite vrste kako bi zadovoljila mnoge ukuse i preferencije.

Upoznajte neke od najpoznatijih vrsta čokolade koje se razlikuju po sastavu, okusu i upotrebi.


  • MLIJEČNA ČOKOLADA

Mliječna čokolada najraširenija je vrsta čokolade, poznata po svojoj kremastoj teksturi i slatkom okusu. Pravi se od kakaa, suhog mlijeka ili kondenziranog mlijeka i šećera. BAM mliječna čokolada je univerzalna, premium mliječna čokolada koja sadrži više od 35,1% kakaovih dijelova. Mliječna čokolada popularna je među ljudima svih dobnih skupina i koristi se u raznim slasticama i čokoladnim proizvodima.



  • TAMNA ČOKOLADA

Tamna čokolada sadrži veći postotak kakaa i manje šećera od mliječne čokolade. Okus mu varira od blago gorkog do intenzivno bogatog, ovisno o udjelu kakaovca u proizvodu. BAM tamna čokolada je univerzalna, vrhunska tamna čokolada koja sadrži više od 55,6% kakaovih dijelova. Tamna čokolada poznata je po svojim zdravstvenim prednostima jer sadrži antioksidanse i može pomoći u poboljšanju raspoloženja.



  • BIJELA ČOKOLADA

Bijela čokolada se razlikuje od ostalih vrsta jer ne sadrži čestice kakaovca, već se pravi od kakaovog maslaca, mlijeka i šećera. Slatkastog je i kremastog okusa i često se koristi u desertima, kolačima i kao preljev za kolače. BAM Bijela čokolada idealna je za prelivanje, pripremu pralina, krema, moussa, ganachea, sladoleda, kolačića, biskvita i ostalih kremastih čokoladnih struktura.



  • ZLATNA ČOKOLADA

Zlatna čokolada je relativno nova vrsta čokolade koja svoju karakterističnu zlatnu nijansu i okus dobiva korištenjem karameliziranih zrna kakaovca. Slatkastog je i nježnog okusa s prizvukom karameliziranog šećera i popularan među ljubiteljima ekskluzivnih čokoladnih proizvoda. BAM GOLD čokolada je prestižna bijela čokolada obogaćena karamelom i karameliziranim mlijekom. Okus mu je izrazito karamelast, s izrazito složenim notama toffeea, maslaca, vrhnja i suptilne note soli. Zahvaljujući svojoj zlatnoj nijansi, ova BAM čokolada omogućit će vam stvaranje raznolikih i zapanjujućih slastica. Njegov okus rezultat je dvogodišnjeg razvoja, što jamči da će impresionirati i najzahtjevnije ljubitelje čokolade.



  • RUBY ČOKOLADA

Ruby čokolada je iznenađujuća inovacija u svijetu čokolade, napravljena od posebne vrste kakaovca koja prirodnom fermentacijom poprima karakterističnu ružičastu nijansu, pa joj nije potrebno dodavati bojila. Okus ove čokolade nije ni gorak, ni mliječan, ni sladak, već mješavina kremastih, voćnih i kiselkastih okusa bobičastog voća. BAM Ruby čokolada pogodna je za pripremu krema, preljeva, preljeva i pralina, a idealna je i za dodavanje novih okusa i akcenta u boji slasticama.



  • ČOKOLADA S JAGODAMA

Čokolada s jagodama spaja okus čokolade sa slatkoćom i aromom jagode. Ova vrsta čokolade idealna je za ljubitelje voćnih okusa i često se koristi u čokoladnim pralinama, pločicama i drugim slasticama. Belgijanci su do savršenstva razvili okus koji će impresionirati i najzahtjevnije ljubitelje čokoladnih poslastica. BAM čokolada s jagodama je prirodno obojena nježno ružičastom bojom, tako da je nije potrebno bojati prije upotrebe.



  • ČOKOLADA OD NARANČE

Narančasta čokolada osvježavajuća je kombinacija gorčine kakaa i svježine naranče. Ova vrsta čokolade popularna je kao međuobrok ili kao dodatak drugim slatkim jelima jer spaja slatkoću s citrusnom notom. BAM narančasta čokolada je vrhunska, kremasta bijela čokolada kojoj je dodana prirodna narančasta boja i aroma naranče. BAM narančasta čokolada oduševit će vas svojom prekrasnom aromom naranče i atraktivnim izgledom koji će svojom bojom i okusom uljepšati vaše slastice.



  • MLIJEČNA I TAMNA ČOKOLADA BEZ DODANOG ŠEĆERA

U posljednje vrijeme raste interes za čokoladom bez dodanog šećera. Mliječna i tamna čokolada bez dodanog šećera pružaju mogućnost uživanja u okusu čokolade bez viška šećera, što je privlačno onima koji žele voditi zdrav način života. BAM tamna i mliječna čokolada bez dodanog šećera izrađene su od najčišćih sastojaka, bez dodanog šećera, napravljene pažljivom mješavinom prirodnih zaslađivača, zadovoljavaju vašu želju, a istovremeno održavaju nizak udio šećera.



  • TERMOSTABILNA ČOKOLADA

Termostabilna čokolada i tijekom pečenja zadržava svoj oblik i okus. BAM tamna termostabilna čokolada sadrži više od 49,5% kakaovih dijelova i napravljena je od vrhunskih sastojaka. Zbog svoje termostabilnosti idealan je za dodavanje muffinima, browniesima, prhkim američkim kolačićima ili dodatno hrskanje u kremama. Također dobro funkcionira u kombinaciji sa sladoledom ili kao dodatak slatkom kruhu od banane.



Svaka od ovih vrsta čokolade ima svoj prepoznatljiv okus i teksturu, što svakom ljubitelju čokolade nudi širok izbor. Istraživanje različitih vrsta čokolade pravi je gastronomski doživljaj koji uzbuđuje okusne pupoljke i omogućuje vam da otkrijete svoju omiljenu.


Bilo da se odlučite za klasičnu mliječnu čokoladu ili želite isprobati nešto novo, svijet čokolade nudi beskrajne mogućnosti za slatke užitke.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-6,98 €
Skupaj:
62,82 €
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual