Sastojci:
- 500 ml slatkog vrhnja
- 250 g BAM tamne čokolade
- 1 žlica BAM paste od vanilije
Svi znamo da priprema tradicionalnog čokoladnog moussea u francuskom stilu obično uključuje jaja. Priprema nalaže da za čokoladni mousse umutite žumanjke sa šećerom, dodate otopljenu čokoladu, zasebno istučete bjelanjke i zatim ih vrlo nježno, nježno i opet nježno dodajete kako ne biste uništili sve one savršene male mjehuriće zraka.
Međutim, ovaj recept za čokoladni mousse od tri sastojka savršeno je jednostavan. Ne sadrži svježa jaja, samo BAM tamnu čokoladu, slatko vrhnje i, naravno, BAM pastu od vanilije koja dodatno povezuje okuse.
Ovo je odličan recept za svečanu večeru jer čokoladni mousse možete pripremiti dan prije, a onda na dan večere samo umutiti slatko vrhnje i spremiti ga u hladnjak.
Za dodatnu eleganciju možete ga posipati ribanom čokoladom, čokoladnim kuglicama, omiljenim bobičastim ili drugim voćem, nasjeckanim orašastim plodovima, preljevom od karamele ili drugim dekoracijama.
BAM savjet: ako predugo mutite smjesu, dogodit će se isto kao i kad predugo mutite obično slatko vrhnje – napravit ćete maslac. Stoga smjesu svakako umutite tek onoliko koliko je potrebno da na njoj nastanu vrhovi.
Evo još nekoliko ideja za izradu čokoladnog moussea: