Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladni mousse s tučenim vrhnjem

  • Vrijeme pripreme: 15 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 3
cokoladni mousse s tucenim vrhnjem

Svi znamo da priprema tradicionalnog čokoladnog moussea u francuskom stilu obično uključuje jaja. Priprema nalaže da za čokoladni mousse umutite žumanjke sa šećerom, dodate otopljenu čokoladu, zasebno istučete bjelanjke i zatim ih vrlo nježno, nježno i opet nježno dodajete kako ne biste uništili sve one savršene male mjehuriće zraka.

Međutim, ovaj recept za čokoladni mousse od tri sastojka savršeno je jednostavan. Ne sadrži svježa jaja, samo BAM tamnu čokoladu, slatko vrhnje i, naravno, BAM pastu od vanilije koja dodatno povezuje okuse.

Ovo je odličan recept za svečanu večeru jer čokoladni mousse možete pripremiti dan prije, a onda na dan večere samo umutiti slatko vrhnje i spremiti ga u hladnjak.

Za dodatnu eleganciju možete ga posipati ribanom čokoladom, čokoladnim kuglicama, omiljenim bobičastim ili drugim voćem, nasjeckanim orašastim plodovima, preljevom od karamele ili drugim dekoracijama.

BAM savjet: ako predugo mutite smjesu, dogodit će se isto kao i kad predugo mutite obično slatko vrhnje – napravit ćete maslac. Stoga smjesu svakako umutite tek onoliko koliko je potrebno da na njoj nastanu vrhovi.

Evo još nekoliko ideja za izradu čokoladnog moussea:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladni mousse s tučenim vrhnjem

  • Vrijeme pripreme: 15 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 3

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak Polovicu vrhnja (250 ml) zagrijte u maloj posudi na srednje jakoj vatri dok se na rubovima ne počnu stvarati mjehurići. Stavite BAM tamnu čokoladu u posudu otpornu na toplinu. Kad se vrhnje zagrije, prelijte ga preko čokolade i dodajte BAM pastu od vanilije. Pustite da se otopi, pa miješajte pjenjačom dok se sva čokolada ne otopi i dok smjesa ne postane glatka i ujednačena.
2. Korak Umiješajte preostalih 250 ml vrhnja. Ako dodate hladno vrhnje, smjesa će se brže ohladiti. Probajte smjesu i ako je čokolada malo pregorka, možete dodati malo šećera ili šećera u prahu dok čokoladni mousse ne bude onoliko sladak koliko želite. Pokrijte i stavite u hladnjak dok se dobro ne ohladi (barem nekoliko sati ili preko noći). SAVJET: Ako ste u žurbi, čokoladni mousse možete brže ohladiti tako da ga stavite u zamrzivač.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-12,36 KN (1,64 €)
Skupaj:
111,21 KN (14,76 €)
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual