BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Kocke s malinama

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 45 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 23
kocke s malinama

Kocke s malinama sastoje se od kakao biskvita i dvije kreme koje se savršeno nadopunjuju. Donji sloj čini krema od malina s dodatkom svježih malina, a gornji sloj nježna mascarpone krema s notom vanilije za koju smo upotrijebili BAM pastu od vanilije.

Biskvit treba navlažiti otopinom šećera kako bi kocke bile svježije, a ako želimo više čokoladnu verziju, za vlaženje upotrebljavamo kakao. Od sastojaka iz recepta možete pripremiti 18 kocki u pekaču promjera 18 x 28 cm. 

Ljubitelji malina vole pripremati i:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 4 jaja (veličine M)
  • 120 g kristalnog šećera
  • 100 g glatkog brašna
  • 50 g sitno mljevenih badema
  • 10 g BAM kakaa u prahu
  • 100 g sira mascarpone
  • 100 g zamrznutih malina
  • 1 paketić vanilin šećera
  • 200 g slatkog vrhnja za umućivanje
  • 40 g šećera u prahu
  • 2 pumpice BAM paste od vanilije
  • 40 g svježih malina
  • 2 listića želatine

Upute za pripremu:

1
Zagrijte pećnicu na 180 °C. 10 minuta mutite jaja sa šećerom na najvećoj brzini. Pomiješajte suhe sastojke i prosijte ih u smjesu od jaja; lagano ih pomiješajte lopaticom i rasporedite smjesu na pekač veličine 18 x 28 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno). Pecite 15 minuta (čačkalicom provjerite je li pečeno). Pripremite otopinu šećera dok se biskvit peče. Pečeni biskvit hladite nekoliko minuta u pekaču, a zatim ga izvadite i ohladite na rešetki.
2
Dok se biskvit hladi, pripremite kremu od malina. Kuhajte maline s vanilin šećerom dok ne zavriju. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Umutite slatko vrhnje i stavite je na hladno. Maline sameljite i malo ohladite; otopite iscijeđenu želatinu u toplom pireu. Sir mascarpone pomiješajte sa šećerom u prahu i pastom od vanilije. Dodajte pire od malina i promiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. U kremu dodajte svježe maline i opet promiješajte. Na kraju s pomoću lopatice umiješajte tučeno vrhnje.
3
Biskvit prerežite poprečno na dva jednaka sloja. Donji dio biskvita stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite okvir. Premažite ga s kremom od malina i poravnajte površinu. Pokrijte kremu drugim biskvitom, lagano je pritisnite na kremu rukama i navlažite.
4
Nakon toga slijedi priprema kreme od vanilije. Umutite slatko vrhnje i stavite je na hladno. Mascarpone pomiješajte sa šećerom u prahu i pastom od vanilije dok ne dobijete ujednačenu smjesu. S pomoću lopatice umiješajte istučeno slatko vrhnje. Kremu ravnomjerno rasporedite po biskvitu i zagladite površinu. Stavite kolač u hladnjak da se krema malo učvrsti.
5
Dok se kolač hladi, pripremite žele od malina. Kuhajte maline sa šećerom dok ne zavriju. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Maline sameljite u pire i malo ih ohladite (ne smiju biti prevruće). Otopite iscijeđenu želatinu u toplom pireu i ohladite pire dok ne postane mlak.
6
Mlak pire od malina ravnomjerno prelijte po kremi. Kolač se treba hladiti najmanje 6 sati. Izrežite ga na kocke i ukrasite po želji.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,68 €
Ukupno:
26,80 €24,12 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual