Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Kocke s malinama

  • Vrijeme pripreme: 1 h 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 23
kocke s malinama sastoje se od kakao biskvita i dvije kreme koje se savrseno nadopunjuju

Kocke s malinama sastoje se od kakao biskvita i dvije kreme koje se savršeno nadopunjuju. Donji sloj čini krema od malina s dodatkom svježih malina, a gornji sloj nježna mascarpone krema s notom vanilije za koju smo upotrijebili BAM pastu od vanilije.

Biskvit treba navlažiti otopinom šećera kako bi kocke bile svježije, a ako želimo više čokoladnu verziju, za vlaženje upotrebljavamo kakao. Od sastojaka iz recepta možete pripremiti 18 kocki u pekaču promjera 18 x 28 cm. 

Ljubitelji malina vole pripremati i:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Kocke s malinama

  • Vrijeme pripreme: 1 h 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 23

Sastojci:

  • 4 jaja (veličine M)
  • 120 g kristalnog šećera
  • 100 g glatkog brašna
  • 50 g sitno mljevenih badema
  • 10 g BAM kakaa u prahu
  • 1 dl vode
  • 1 paketić vanilin šećera
  • 100 g sira mascarpone
  • 100 g zamrznutih malina
  • 1 paketić vanilin šećera
  • 200 g slatkog vrhnja za umućivanje
  • 40 g šećera u prahu
  • 2 pumpice BAM paste od vanilije
  • 40 g svježih malina
  • 2 listića želatine
  • 200 g zamrznutih malina
  • 2 paketića vanilin šećera
  • 50 ml vode
  • 2 listića želatine

Upute za pripremu:

1. Korak

Zagrijte pećnicu na 180 °C. 10 minuta mutite jaja sa šećerom na najvećoj brzini. Pomiješajte suhe sastojke i prosijte ih u smjesu od jaja; lagano ih pomiješajte lopaticom i rasporedite smjesu na pekač veličine 18 x 28 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno). Pecite 15 minuta (čačkalicom provjerite je li pečeno). Pripremite otopinu šećera dok se biskvit peče. Pečeni biskvit hladite nekoliko minuta u pekaču, a zatim ga izvadite i ohladite na rešetki.

2. Korak

Dok se biskvit hladi, pripremite kremu od malina. Kuhajte maline s vanilin šećerom dok ne zavriju. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Umutite slatko vrhnje i stavite je na hladno. Maline sameljite i malo ohladite; otopite iscijeđenu želatinu u toplom pireu. Sir mascarpone pomiješajte sa šećerom u prahu i pastom od vanilije. Dodajte pire od malina i promiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. U kremu dodajte svježe maline i opet promiješajte. Na kraju s pomoću lopatice umiješajte tučeno vrhnje.

3. Korak

Biskvit prerežite poprečno na dva jednaka sloja. Donji dio biskvita stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite okvir. Premažite ga s kremom od malina i poravnajte površinu. Pokrijte kremu drugim biskvitom, lagano je pritisnite na kremu rukama i navlažite.

4. Korak

Nakon toga slijedi priprema kreme od vanilije. Umutite slatko vrhnje i stavite je na hladno. Mascarpone pomiješajte sa šećerom u prahu i pastom od vanilije dok ne dobijete ujednačenu smjesu. S pomoću lopatice umiješajte istučeno slatko vrhnje. Kremu ravnomjerno rasporedite po biskvitu i zagladite površinu. Stavite kolač u hladnjak da se krema malo učvrsti.

5. Korak

Dok se kolač hladi, pripremite žele od malina. Kuhajte maline sa šećerom dok ne zavriju. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Maline sameljite u pire i malo ih ohladite (ne smiju biti prevruće). Otopite iscijeđenu želatinu u toplom pireu i ohladite pire dok ne postane mlak.

6. Korak

Mlak pire od malina ravnomjerno prelijte po kremi. Kolač se treba hladiti najmanje 6 sati. Izrežite ga na kocke i ukrasite po želji.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-17,18 KN (2,28 €)
Skupaj:
154,61 KN (20,52 €)

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual