1
Zagrijte pećnicu na 180 °C. 10 minuta mutite jaja sa šećerom na najvećoj brzini. Pomiješajte suhe sastojke i prosijte ih u smjesu od jaja; lagano ih pomiješajte lopaticom i rasporedite smjesu na pekač veličine 18 x 28 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno). Pecite 15 minuta (čačkalicom provjerite je li pečeno). Pripremite otopinu šećera dok se biskvit peče. Pečeni biskvit hladite nekoliko minuta u pekaču, a zatim ga izvadite i ohladite na rešetki.
2
Dok se biskvit hladi, pripremite kremu od malina. Kuhajte maline s vanilin šećerom dok ne zavriju. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Umutite slatko vrhnje i stavite je na hladno. Maline sameljite i malo ohladite; otopite iscijeđenu želatinu u toplom pireu. Sir mascarpone pomiješajte sa šećerom u prahu i pastom od vanilije. Dodajte pire od malina i promiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. U kremu dodajte svježe maline i opet promiješajte. Na kraju s pomoću lopatice umiješajte tučeno vrhnje.
3
Biskvit prerežite poprečno na dva jednaka sloja. Donji dio biskvita stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite okvir. Premažite ga s kremom od malina i poravnajte površinu. Pokrijte kremu drugim biskvitom, lagano je pritisnite na kremu rukama i navlažite.
4
Nakon toga slijedi priprema kreme od vanilije. Umutite slatko vrhnje i stavite je na hladno. Mascarpone pomiješajte sa šećerom u prahu i pastom od vanilije dok ne dobijete ujednačenu smjesu. S pomoću lopatice umiješajte istučeno slatko vrhnje. Kremu ravnomjerno rasporedite po biskvitu i zagladite površinu. Stavite kolač u hladnjak da se krema malo učvrsti.
5
Dok se kolač hladi, pripremite žele od malina. Kuhajte maline sa šećerom dok ne zavriju. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Maline sameljite u pire i malo ih ohladite (ne smiju biti prevruće). Otopite iscijeđenu želatinu u toplom pireu i ohladite pire dok ne postane mlak.
6
Mlak pire od malina ravnomjerno prelijte po kremi. Kolač se treba hladiti najmanje 6 sati. Izrežite ga na kocke i ukrasite po želji.