Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Ledena torta

  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 16
ledena torta

Ledena torta idealan je izbor za ljubitelje kremastih slastica. Krema za tortu priprema se od jaja, kojima se dodaju BAM bijela i tamna čokolada. Čokolade se, naravno, mogu po želji zamijeniti, pa možete napraviti tortice različitih okusa.


Tijekom pripreme torte morate biti oprezni pri zagrijavanju osnovne smjese od jaja – bolje je zagrijavati smjesu dulje vrijeme na niskoj temperaturi nego na previsokoj jer se jaje može stvrdnuti. U pripremi kreme trebamo biti brzi kako nam se baze ne bi prebrzo pretvorile u žele.


Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.


Tijekom pripreme torte posebnu pažnju moramo obratiti na sastavljanje torte. Tijekom sastavljanja (kao i pečenja) torti obavezno se upotrebljavaju prilagodljivi prsteni koji se mogu čvrsto stisnuti oko biskvita, a obvezna je i upotreba acetatne folije. Time se osigurava da će se torta lako odvojiti od kalupa, a slojevi će ostati lijepi i ravni.


Budući da se neki biskviti nakon pečenja malo smanje, prsten sam prije pečenja treba namjestiti na centimetar više od željenog promjera: za tortu promjera 18 cm prsten za pečenje biskvita treba namjestiti na promjer od oko 18,5 do 19 cm.


Recept i trik dio je BAM knjige recepata – Torte.


Za rezanje biskvita treba upotrijebiti namjensku pilu sa strunastom oštricom (žica). Visina je prilagodljiva, a slojevi su uvijek isti.


Većina torti u receptima sadrži manje slojeve voća i biskvite. Da bi se krema uistinu dobro rasporedila i napunila prostor oko jezgre, istisnite je uz pomoć dresir vrećice.


Sastojci recepta prikladni su za pripremu osam tortica u pekaču promjera 18 cm.


Umjesto ledene torte često pripremamo:


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Ledena torta

  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 16

Sastojci:

  • 40 ml mlijeka
  • 10 g instant kakaa

Upute za pripremu:

1. Korak Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaja sa šećerom mutite na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte brašno koje ste pomiješali s kakaom u smjesu od jaja i promiješajte lopaticom. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču pro- mjera 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 10 minuta. Dok se biskvit peče, pripremite kakao za vlaženje. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.
2. Korak Umutite slatko vrhnje i stavite na hladno. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Jaje, šećer i mlijeko miješajte pjenjačom u manjoj posudi, dodajte maslac i kuhajte na niskoj temperaturi uz stalno miješanje do vrenja (ako je temperatura previsoka, jaja će se stvrdnuti) da se smjesa zgusne. Odložite kremu i u njoj otopite iscijeđene listiće želatine. Podijelite je na dva dijela; u jednom otopite tamnu čokoladu, u drugom bijelu čokoladu. U svaku kremu dodajte lopaticom u dva koraka još 250 g istučenog slatkog vrhnja.
3. Korak Biskvit stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite prsten. Premažite ga tamnom kremom, poravnajte površinu i premažite svijetlom kremom. Stavite kolač u hladnjak da se krema malo učvrsti.
4. Korak Zagrijte slatko vrhnje dok ne zavrije i prelijte po čokoladi. Pričekajte jednu minutu, a zatim promiješajte lopaticom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Pustite da se čokolada malo ohladi i prelijte je preko kreme. Ostavite da se torta hladi najmanje 5 sati, skinite prsten i ukrasite je po želji.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-20,12 KN (2,67 €)
Skupaj:
181,05 KN (24,03 €)

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual