Iskoristi promo kodu WELCOME5 ✨

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Ledena torta

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 16
ledena torta

Ledena torta idealan je izbor za ljubitelje kremastih slastica. Krema za tortu priprema se od jaja, kojima se dodaju BAM bijela i tamna čokolada. Čokolade se, naravno, mogu po želji zamijeniti, pa možete napraviti tortice različitih okusa.


Tijekom pripreme torte morate biti oprezni pri zagrijavanju osnovne smjese od jaja – bolje je zagrijavati smjesu dulje vrijeme na niskoj temperaturi nego na previsokoj jer se jaje može stvrdnuti. U pripremi kreme trebamo biti brzi kako nam se baze ne bi prebrzo pretvorile u žele.


Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.


Tijekom pripreme torte posebnu pažnju moramo obratiti na sastavljanje torte. Tijekom sastavljanja (kao i pečenja) torti obavezno se upotrebljavaju prilagodljivi prsteni koji se mogu čvrsto stisnuti oko biskvita, a obvezna je i upotreba acetatne folije. Time se osigurava da će se torta lako odvojiti od kalupa, a slojevi će ostati lijepi i ravni.


Budući da se neki biskviti nakon pečenja malo smanje, prsten sam prije pečenja treba namjestiti na centimetar više od željenog promjera: za tortu promjera 18 cm prsten za pečenje biskvita treba namjestiti na promjer od oko 18,5 do 19 cm.

Recept i trik dio je BAM knjige recepata – Torte.


Za rezanje biskvita treba upotrijebiti namjensku pilu sa strunastom oštricom (žica). Visina je prilagodljiva, a slojevi su uvijek isti.


Većina torti u receptima sadrži manje slojeve voća i biskvite. Da bi se krema uistinu dobro rasporedila i napunila prostor oko jezgre, istisnite je uz pomoć dresir vrećice.


Sastojci recepta prikladni su za pripremu osam tortica u pekaču promjera 18 cm.


Umjesto ledene torte često pripremamo:


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Ledena torta

  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 16

Sastojci:

  • 40 ml mlijeka
  • 10 g instant kakaa

Upute za pripremu:

1. Korak Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaja sa šećerom mutite na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte brašno koje ste pomiješali s kakaom u smjesu od jaja i promiješajte lopaticom. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču pro- mjera 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 10 minuta. Dok se biskvit peče, pripremite kakao za vlaženje. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.
2. Korak Umutite slatko vrhnje i stavite na hladno. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Jaje, šećer i mlijeko miješajte pjenjačom u manjoj posudi, dodajte maslac i kuhajte na niskoj temperaturi uz stalno miješanje do vrenja (ako je temperatura previsoka, jaja će se stvrdnuti) da se smjesa zgusne. Odložite kremu i u njoj otopite iscijeđene listiće želatine. Podijelite je na dva dijela; u jednom otopite tamnu čokoladu, u drugom bijelu čokoladu. U svaku kremu dodajte lopaticom u dva koraka još 250 g istučenog slatkog vrhnja.
3. Korak Biskvit stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite prsten. Premažite ga tamnom kremom, poravnajte površinu i premažite svijetlom kremom. Stavite kolač u hladnjak da se krema malo učvrsti.
4. Korak Zagrijte slatko vrhnje dok ne zavrije i prelijte po čokoladi. Pričekajte jednu minutu, a zatim promiješajte lopaticom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Pustite da se čokolada malo ohladi i prelijte je preko kreme. Ostavite da se torta hladi najmanje 5 sati, skinite prsten i ukrasite je po želji.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-6,76 €
Ukupno:
67,60 €60,84 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual