Ledena torta
Vrijeme pripreme:
1 h 30 min
Zahtjevnost:
3
Broj sastojaka:
16
|
|
Ledena torta idealan je izbor za ljubitelje kremastih slastica. Krema za tortu priprema se od jaja, kojima se dodaju BAM bijela i tamna čokolada. Čokolade se, naravno, mogu po želji zamijeniti, pa možete napraviti tortice različitih okusa.
Tijekom pripreme torte morate biti oprezni pri zagrijavanju osnovne smjese od jaja – bolje je zagrijavati smjesu dulje vrijeme na niskoj temperaturi nego na previsokoj jer se jaje može stvrdnuti. U pripremi kreme trebamo biti brzi kako nam se baze ne bi prebrzo pretvorile u žele.
Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.
Tijekom pripreme torte posebnu pažnju moramo obratiti na sastavljanje torte. Tijekom sastavljanja (kao i pečenja) torti obavezno se upotrebljavaju prilagodljivi prsteni koji se mogu čvrsto stisnuti oko biskvita, a obvezna je i upotreba acetatne folije. Time se osigurava da će se torta lako odvojiti od kalupa, a slojevi će ostati lijepi i ravni.
Budući da se neki biskviti nakon pečenja malo smanje, prsten sam prije pečenja treba namjestiti na centimetar više od željenog promjera: za tortu promjera 18 cm prsten za pečenje biskvita treba namjestiti na promjer od oko 18,5 do 19 cm.
Recept i trik dio je BAM knjige recepata – Torte.
Za rezanje biskvita treba upotrijebiti namjensku pilu sa strunastom oštricom (žica). Visina je prilagodljiva, a slojevi su uvijek isti.
Većina torti u receptima sadrži manje slojeve voća i biskvite. Da bi se krema uistinu dobro rasporedila i napunila prostor oko jezgre, istisnite je uz pomoć dresir vrećice.
Sastojci recepta prikladni su za pripremu osam tortica u pekaču promjera 18 cm.
Umjesto ledene torte često pripremamo: