BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Torta od malina s pistacijom i čokoladom

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 28
prava zavodnica zar ne torta se sastoji od biskvita od kakaa kreme od pistacija gela od malina i moussea od malina a odjevena je u zivahnu haljinu koja je cini jos posebnijom

Prava zavodnica, zar ne? Torta se sastoji od biskvita od kakaa, kreme od pistacija, gela od malina i moussea od malina, a odjevena je u živahnu haljinu koja je čini još posebnijom. Što je najbolje, moći ćete je sami pripremiti u samo nekoliko koraka bez posebnog truda jer je priprema prilično jednostavna, iako se na prvi pogled ne čini tako.

Uz tortu od malina s pistacijom i čokoladom ponosno stoji torta od borovnica s vanilijom, recept vas čeka ovdje. Osim vremena pripreme potrebno je voditi računa i o vremenu zamrzavanja: 1 sat + 12 sati. Za pripremu torte trebat će nam okrugli kalup za torte promjera 18 cm i 16 cm.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Torta od malina s pistacijom i čokoladom

  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 28

Sastojci:

  • 40 g vode
  • 10 g vanilin šećera
  • 40 g BAM namaza od pistacije
  • 100 g sira mascarpone
  • 20 g šećera u prahu
  • 25 g mlijeka
  • 1⁄2 listića želatine
  • 10 g drobljenih pistacija
  • 80 g slatkog vrhnja za umućivanje
  • 100 g pirea od malina
  • 25 g kristalnog šećera
  • 1 listić želatine
  • 80 g mascarpone sira
  • 65 g pirea od malina
  • 45 g šećera u prahu
  • 25 g mlijeka
  • 2 listića želatine
  • 150 g slatkog vrhnja za umućivanje
  • 100 g vode
  • 120 g kristalnog šećera
  • 100 g zaslađenog zgusnutog kondenziranog mlijeka
  • 110 g BAM bijele čokolade
  • 3,5 listića želatine
  • fuksija, prehrambena boja u gelu ili pasti

Upute za pripremu:

1. Korak

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaja sa šećerom mutite na najvećoj brzini 10 minuta. Brašno pomiješajte s kakaom, prosijte u mješavinu od jaja i nježno promiješajte lopaticom. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču promjera 16 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 10 minuta. Pečeni biskvit pažljivo izvadite iz pekača i ohladite ga na rešetki.

1. Korak

Tucite slatko vrhnje tako da dobijete mekane vrhove. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Miješajte mascarpone sir, namaz od pistacija i šećer u prahu dok ne dobijete glatku smjesu. Zagrijte mlijeko i u njemu otopite iscijeđenu želatinu. Dodajte ga u bazu od pistacija i dobro promiješajte kako bi se sastojci povezali. Umiješajte drobljene pistacije i lopaticom u dva koraka umiješajte tučeno vrhnje.

2. Korak

List prozirne folije za hranu stavite na tvrdu podlogu, na nju postavite prsten promjera 16 cm i čvrsto omotajte foliju oko prstena. U prsten stavite biskvit i navlažite ga. Premažite ga kremom od pistacija i poravnajte površinu. Stavite u zamrzivač i pripremite gel od malina.

1. Korak

Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Pire od malina sa šećerom zagrijte do vrenja i u njemu otopite ocijeđenu želatinu. Pire ohladite do mlakog, prelijte preko kreme od pistacija i stavite u zamrzivač na najmanje sat vremena, odnosno dok se nadjev ne zamrzne.

2. Korak

Kad se nadjev zaledi, pripremite mousse od malina.

1. Korak
1. Korak

Pekač promjera 18 cm stavite na tvrdu podlogu na koju ste stavili prozirnu foliju i čvrsto omotajte foliju oko prstena. Smrznutu sredinu stavite u sredinu i kremom najprije napunite rub oko smrznute sredine, a zatim njome prekrijte vrh i zagladite površinu. Tortu stavite u zamrzivač na 12 sati.

1. Korak

Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Šećer, vodu i kondenzirano mlijeko zakuhajte u malom loncu i kuhajte dok temperatura ne dosegne 103 °C. Sirup maknite s vatre, dodajte ocijeđenu želatinu i miješajte dok se ne otopi. Prelijte po čokoladi, pričekajte jednu minutu i miješajte štapnim mikserom dok ne dobijete glatku teksturu. Dodajte boju i ponovo promiješajte; procijedite glazuru i prekrijte prozirnom folijom tako da je dodiruje. Stavite u hladnjak.

1. Korak

Glazuru zagrijte na 30 – 32 °C, promiješajte i procijedite. Zamrznutu tortu odvojite od prstena, stavite je na užu posudu ili čašu i prelijte je glazurom. Pričekajte da se višak glazure ocijedi i skinite glazuru koja visi s torte; potom uz pomoć dva paletna noža tortu prebacite na podlogu, ukrasite po želji i stavite u hladnjak da se polako odmrzne.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,55 €
Ukupno:
4,95 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual