BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Torta od malina s pistacijom i čokoladom

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 28
prava zavodnica zar ne torta se sastoji od biskvita od kakaa kreme od pistacija gela od malina i moussea od malina a odjevena je u zivahnu haljinu koja je cini jos posebnijom

Prava zavodnica, zar ne? Torta se sastoji od biskvita od kakaa,namaza od pistacija, gela od malina i moussea od malina, a odjevena je u živahnu haljinu koja je čini još posebnijom. Što je najbolje, moći ćeš je sami pripremiti u samo nekoliko koraka bez posebnog truda jer je priprema prilično jednostavna, iako se na prvi pogled ne čini tako.

Uz tortu od malina s pistacijom i čokoladom ponosno stoji torta od borovnica s vanilijom, recept te čeka ovdje. Osim vremena pripreme potrebno je voditi računa i o vremenu zamrzavanja: 1 sat + 12 sati. Za pripremu torte trebat će nam okrugli kalup za torte promjera 18 cm i 16 cm.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 40 g vode
  • 10 g vanilin šećera
  • 40 g BAM namaza od pistacije
  • 100 g sira mascarpone
  • 20 g šećera u prahu
  • 25 g mlijeka
  • 1⁄2 listića želatine
  • 10 g drobljenih pistacija
  • 80 g slatkog vrhnja za umućivanje
  • 100 g pirea od malina
  • 25 g kristalnog šećera
  • 1 listić želatine
  • 80 g mascarpone sira
  • 65 g pirea od malina
  • 45 g šećera u prahu
  • 25 g mlijeka
  • 2 listića želatine
  • 150 g slatkog vrhnja za umućivanje
  • 100 g vode
  • 120 g kristalnog šećera
  • 100 g zaslađenog zgusnutog kondenziranog mlijeka
  • 110 g BAM bijele čokolade
  • 3,5 listića želatine
  • fuksija, prehrambena boja u gelu ili pasti
Tiktok mojacokolada

Upute za pripremu:

1
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaja sa šećerom mutite na najvećoj brzini 10 minuta. Brašno pomiješajte s kakaom, prosijte u mješavinu od jaja i nježno promiješajte lopaticom. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču promjera 16 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 10 minuta. Pečeni biskvit pažljivo izvadite iz pekača i ohladite ga na rešetki.
1
Tucite slatko vrhnje tako da dobijete mekane vrhove. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Miješajte mascarpone sir, namaz od pistacija i šećer u prahu dok ne dobijete glatku smjesu. Zagrijte mlijeko i u njemu otopite iscijeđenu želatinu. Dodajte ga u bazu od pistacija i dobro promiješajte kako bi se sastojci povezali. Umiješajte drobljene pistacije i lopaticom u dva koraka umiješajte tučeno vrhnje.
2
List prozirne folije za hranu stavite na tvrdu podlogu, na nju postavite prsten promjera 16 cm i čvrsto omotajte foliju oko prstena. U prsten stavite biskvit i navlažite ga. Premažite ga kremom od pistacija i poravnajte površinu. Stavite u zamrzivač i pripremite gel od malina.
1
Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Pire od malina sa šećerom zagrijte do vrenja i u njemu otopite ocijeđenu želatinu. Pire ohladite do mlakog, prelijte preko kreme od pistacija i stavite u zamrzivač na najmanje sat vremena, odnosno dok se nadjev ne zamrzne.
2
Kad se nadjev zaledi, pripremite mousse od malina.
1
Namočite želatinu u hladnoj vodi 5 minuta. Umutiti slatko vrhnje u mekane vrhove. Pomiješajte mascarpone sir, šećer u prahu i pire od malina dok ne dobijete glatku smjesu. Zagrijte mlijeko i u njemu otopite ocijeđenu želatinu. Ulijte ga u kremu i dobro promiješajte da se sastojci sjedine. U dva koraka kuhačom umiješajte šlag.
1
Pekač promjera 18 cm stavite na tvrdu podlogu na koju ste stavili prozirnu foliju i čvrsto omotajte foliju oko prstena. Smrznutu sredinu stavite u sredinu i kremom najprije napunite rub oko smrznute sredine, a zatim njome prekrijte vrh i zagladite površinu. Tortu stavite u zamrzivač na 12 sati.
1
Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Šećer, vodu i kondenzirano mlijeko zakuhajte u malom loncu i kuhajte dok temperatura ne dosegne 103 °C. Sirup maknite s vatre, dodajte ocijeđenu želatinu i miješajte dok se ne otopi. Prelijte po čokoladi, pričekajte jednu minutu i miješajte štapnim mikserom dok ne dobijete glatku teksturu. Dodajte boju i ponovo promiješajte; procijedite glazuru i prekrijte prozirnom folijom tako da je dodiruje. Stavite u hladnjak.
1
Glazuru zagrijte na 30 – 32 °C, promiješajte i procijedite. Zamrznutu tortu odvojite od prstena, stavite je na užu posudu ili čašu i prelijte je glazurom. Pričekajte da se višak glazure ocijedi i skinite glazuru koja visi s torte; potom uz pomoć dva paletna noža tortu prebacite na podlogu, ukrasite po želji i stavite u hladnjak da se polako odmrzne.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-4,27 €
Ukupno:
42,70 €38,43 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual