BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Torta od borovnica s vanilijom

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 28
kombinacijom borovnica i vanilije necete pogrijesiti torta se sastoji od biskvita od kakaa kreme od vanilije zelea od borovnica i prozracne kreme od borovnica u kojoj se krije bam preljev od borovnice bogatog vocnog okusa i odlicne teksture – savrsen

Kombinacijom borovnica i vanilije nećete pogriješiti. Torta se sastoji od biskvita od kakaa, kreme od vanilije, želea od borovnica i prozračne kreme od borovnica u kojoj se krije BAM preljev od borovnice, bogatog voćnog okusa i odlične teksture – savršen za pripremu krema i nadjeva. Ako nemate dva prstena promjera 16 cm, samo okrenite redoslijed pripreme sastojaka – tako da najprije ispečete biskvit, a zatim pripremite kremu od vanilije i nadjev od borovnica. Tučenje vrhnja još je jedan važan korak kod pripreme slastica koje sadrže kremaste nadjeve.

Slatko vrhnje ima važnu ulogu u teksturi, okusu i izgledu gotovog proizvoda. Uvijek treba odabrati punomasno slatko vrhnje za tučenje koje se prije upotrebe mora dobro ohladiti. Kad pripremate mousse i kreme, nikada ga ne tucite čvrsto, osim ako to recept ne zahtijeva. Vrhnje tucite dok ne dobijete mekane vrhove, tj. srednje čvrsto. To bi bilo toliko da se u tučenom vrhnju vide tragovi pjenjače, a ako ga uhvatimo pjenjačom, napravi se mekani vrh koji se slegne.


Recept je pogodan za 8 komada torte, pripremljene u okruglim pekačima promjera 18 cm i 16 cm.

Uz ili umjesto torte od borovnica možete poslužiti i: 

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Torta od borovnica s vanilijom

  • Vrijeme pripreme: 1 h 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 28

Sastojci:

  • 50 g vode
  • 10 g rum šećera
  • 115 g slatkog vrhnja
  • 1 BAM mahuna vanilije
  • 40 g žumanjaka (2 M žumanjka)
  • 30 g kristalnog šećera
  • 1 listić želatine
  • 100 g zamrznutih borovnica
  • 25 g vode
  • 25 g domaćeg ruma
  • 25 g kristalnog šećera
  • 1,5 listića želatine
  • 100 g vode
  • 120 g kristalnog šećera
  • 120 g zaslađenog, zgušnjenog kondenziranog mlijeka
  • 120 g BAM bijele čokolade
  • 3,5 listića želatine
  • ljubičasta prehrambena boja u gelu ili pasti
  • bijela prehrambena boja u gelu ili pasti

Upute za pripremu:

1. Korak

Na tvrdu, ravnu površinu stavite prozirnu foliju za hranu i na nju stavite prsten promjera 16 cm. Čvrsto omotajte foliju oko prstena.

2. Korak

Mahunu vanilije prerežite po duljini i izvadite jezgru. U manji lonac dodajte vrhnje i sjemenke vanilije. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Žumanjke izmiješajte sa šećerom i temperirajte s malo toplog vrhnja. Ulijte u posudu i uz miješanje zagrijavajte do temperature od 83 °C – ne smije zavrijeti. Kad krema postigne željenu temperaturu, maknite je s vatre i u njoj otopite ocijeđenu želatinu.

3. Korak

Kremu izlijte u pripremljeni prsten i poravnajte površinu. Pokrijte prsten prozirnom folijom za hranu tako da folija dodiruje kremu i ostavite da se ohladi.

1. Korak

Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Dodajte sve ostale sastojke u lonac i zavrijte. Kuhajte još 5 minuta uz povremeno miješanje, a zatim borovnice maknite s vatre i u njima otopite ocijeđenu želatinu.

2. Korak

Pire od borovnica ohladite do mlakog i prelijte preko kreme od vanilije s koje ste pažljivo skinuli prozirnu foliju. Stavite u zamrzivač na oko sat vremena ili dok se nadjev ne zamrzne.

1. Korak

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke lagano umutite s polovicom šećera, a zatim bjelanjke čvrsto umutite s ostatkom šećera. Suhe sastojke prosijte u mješavinu od žumanjaka i miješajte ručnim mikserom dok ne dobijete glatku teksturu. Dodajte žlicu tučenih bjelanjaka i miješajte dok ne dobijete glatku teksturu. Lopaticom lagano umiješajte preostali snijeg.

2. Korak

Masu ravnomjerno rasporedite u pekač promjera 16 cm koji ste obložili papirom za pečenje (dno) i pecite oko 9 minuta. Pečeni biskvit 5 minuta hladite u pekaču, zatim ga pažljivo izvadite iz pekača i ohladite na rešetki.

1. Korak

Kad se nadjev zaledi, pripremite mousse od borovnica. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Tucite slatko vrhnje tako da dobijete mekane vrhove. Mascarpone sir izmiješajte s preljevom od borovnica tako da dobijete glatku smjesu. Mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre i u njemu otopite ocijeđenu želatinu. Ulijte ga u kremu i dobro izmiješajte ručnim mikserom da se sastojci sjedine. U dva koraka lopaticom umiješajte tučeno vrhnje.

1. Korak

Postolje obložite prozirnom folijom za hranu. Na sredinu stavite biskvit i navlažite ga. Oko biskvita stavite prsten promjera 18 cm i čvrsto ga omotajte folijom. Dresir vrećicu napunite kremom i najprije punite rub oko biskvita, a zatim još spiralno istisnite kremu po biskvitu (potrošit ćete približno pola kreme). Zagladite površinu.

2. Korak

Izvadite nadjev iz zamrzivača, odvojite ga od prstena i stavite na sredinu kreme. Lagano pritisnite. Ponovno istisnite kremu prvo oko rubova nadjeva, a zatim ga prekrijte kremom. Zagladite površinu i tortu 12 sati hladite u zamrzivaču.

1. Korak

Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Zavrijte vodu, šećer i kondenzirano mlijeko u manjoj posudi. Povremeno miješajte i kuhajte do temperature od 103 °C. Maknite s vatre, dodajte ocijeđenu želatinu i miješajte dok se ne otopi. Prelijte po čokoladi, pričekajte jednu minutu i miješajte štapnim mikserom dok ne dobijete glatku teksturu.

2. Korak

Glazuru procijedite i podijelite na dva dijela. ⅔ glazure obojite ljubičastom bojom, a ⅓ bijelom. Nakon dodavanja boje ponovno miješajte štapnim mikserom i procijedite. Prekrijte glazuru plastičnom folijom za hranu tako da je dodiruje i stavite u hladnjak.

1. Korak

Kada je torta potpuno zamrznuta, zagrijte glazure na temperaturu od oko 30 – 32 °C, izmiješajte štapnim mikserom i procijedite. Bijelu glazuru ulijte u ljubičastu i lagano promiješajte kružnim pokretima.

2. Korak

Zamrznutu tortu odvojite od prstena i stavite je na užu posudu ili čašu. Prelijte tortu kružnim pokretima i pričekajte da se višak glazure ocijedi. Nožem uklonite višak glazure koja visi s torte i uz pomoć dva široka noža pažljivo premjestite tortu na postolje. Tortu ukrasite po želji i stavite u hladnjak da se polako odmrzava.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,74 €
Ukupno:
24,65 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual