NOVO: Preljev Ananas Mango sa 70% udjela voća, koji spaja egzotične okuse ananasa i manga.

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Najbolji deserti za Martinje

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 2 minute
najbolji deserti za martinje
Martinje je posebno doba godine kada tradicionalno slavimo završetak berbe i spominjemo se svetog Martina, zaštitnika vinara. Ova je proslava popularna u cijeloj Europi, a posebno u vinorodnim krajevima. Osim vrhunskih vina i druženja s prijateljima i obitelji, hrana je ključni dio ove proslave. A ima li boljeg načina za završetak Martinja nego slatkišem?

Čak i ako ste već uživali u obilnoj gozbi od patke, mljevenog mesa i kupusa, nikad nema dovoljno mjesta za desert. Pogledajte najbolje recepte za Martinje kako biste zaokružili ovu slasnu gozbu.


1. RECEPT: Čokoladna torta s nadjevom od čokoladne kreme


Čokoladna torta s nadjevom od čokoladne kreme počinje čokoladom, a završava slanom karamelom. Unutar supersočnog čokoladnog biskvita krije se i kremasto nadjev za tortu od sira. Ako ste ikada pripremali našu ukusnu čokoladnu tortu sa nadjevom od čokolade, možemo vam reći da će ova čokoladna torta biti jednako ukusna i jednako bogatog čokoladnog okusa.


2. RECEPT: Čokoladni ganache sa BAM crvenim čokoladnim vinom


Čokoladni ganache sa BAM crvenim čokoladnim vinom bit će gust, taman i svestraniji nego što možete zamisliti. Čokoladni ganache se pravi od pet sastojaka: vrhnja, čokolade, maslaca, šećera i BAM crnog čokoladnog vina. Čokoladni ganache možete preliti preko sladoleda, koristiti kao preljev preko kolača od sira, kao preljev za omiljenu čokoladnu tortu, kao nadjev ili kao preljev za kekse.


3. RECEPT: Potica od lješnjaka tradicionalna je slovenska slastica


Slatko, tanko tijesto, koje se može puniti čokoladom, orasima ili šunkom, zasigurno ne nedostaje ni na jednom svečanom stolu. Tradicionalno se koristi nadjev od oraha ili čokolade. Ponekad se nadjev od začinskog bilja od estragona koristi za izradu slatkog mirisnog kolača. Ovoga puta za vas smo pripremili čokoladnu tortu čiji će okus biti obogaćen BAM PREMIUM čokoladnim namazom.


4. RECEPT: Mousse od pjenušca od rubina koji se ne peče


Ovaj primamljivi desert bez pečenja spaja jedinstven okus pjenušca od BAM rubina s laganim i pahuljastu teksturu moussea. Žumanjci, šećer i pjenušac lagano se zagrijavaju dok ne postanu kremasti, a zatim se pomiješaju s laganim šlagom i osvježavajućim malinama. Kada je smjesa ravnomjerno raspoređena u čaše i ohlađena, poslužite uz dodatnu kapljicu pjenušca i svježe maline na vrhu. Ova elegantna slastica savršena je za posebne prilike.


5. RECEPT: Kruške u crnom vinu


Kruške u crnom vinu prekrasan su desert koji spaja bogate okuse i mirise krušaka s daškom BAM crnog čokoladnog vina i aromatičnih začina. Ovo jelo popularno je u mnogim europskim kuhinjama i odličan je izbor za završetak posebnog obroka ili svečane večere. Desert je savršen završetak Martinjske večere. Pečene jabuke sa svježim sirom, orasima i grožđicama Žudite za desertom u kojem svježe jabuke blistaju? Ove sočne pečene jabuke ističu omiljeno voće jeseni. Izrežite jezgru, jabuke napunite mrvljenim maslacem od smeđeg šećera i pecite dok malo ne omekšaju.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Ana F.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual