
Sastojci:
- 450 g krem sira
- 200 g šećera
- 3 jaja
- 250 ml slatkog vrhnja
- 1 žlica BAM vanilijeve paste
- 30 g brašna
Baskijski kolač od sira, poznat i kao San Sebastian kolač od sira, popularan je desert koji potječe iz prekrasne baskijske regije u Španjolskoj. Ova posebna poslastica osvojila je srca ljudi diljem svijeta zbog svoje rustikalne teksture, kremaste unutrašnjosti i bogatog okusa.
Za pripremu deserta potrebno vam je samo nekoliko osnovnih sastojaka: krem sir, jaja, šećer, vrhnje, brašno i pasta od vanilije. Ove sastojke spojite u skladnu smjesu koju ispecite na visokoj temperaturi. Rezultat je iznenađujuća kombinacija hrskave korice i nježne, kremaste unutrašnjosti koja poziva na još jedan zalogaj.
Basque cheesecake je desert koji se može poslužiti uz kavu ili čaj, ili obogatiti svježim voćem, šlagom, sladoledom ili raskošnim preljevima.
Priprema je jednostavna i nezahtjevna, bez potrebe za kompliciranim koracima ili dugotrajnim hlađenjem. Unatoč jednostavnosti, rezultat je zaista šarmantan i zadovoljavajućeg okusa koji će zasigurno oduševiti sve ljubitelje slatkih užitaka.
Pripremite se za nezaboravno kulinarsko putovanje kroz baskijsku tradiciju.
BAM savjet: Za još veći užitak pripremljenog cheesecake deserta upotpunite prekrasnim BAM preljevima. Isprobajte preljev od manga ili marakuje za osvježavajuću notu ili se prepustite slatkoći uz preljev od karamele. Uz ove slasne dodatke još ćete više uživati u kremastom okusu torte od sira.