1
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaja sa šećerom 15 minuta mutite na najvećoj brzini. Dobro promiješajte suhe sastojke, prosijte ih u smjesu od jaja i nježno promiješajte lopaticom. Pazite da masa ostane prozračna (biskvit se može pripremiti i tako da bjelanjke umutite posebno s pola šećera). Umutite žumanjke s ostatkom šećera i naizmjence u dva koraka lopaticom dodajte pola bjelanjka i pola suhih sastojaka. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču promjera 17 cm (1 cm manji od promjera torte) i pecite 17 minuta. Skinite prsten s pečenog biskvita i ohladite ga na rešetki.
2
Dok pečete biskvit, pripremite sloj od čokolade i mješavinu za vlaženje biskvita. Bijelu čokoladu otopite na pari. Na list papira za pečenje nacrtajte krug promjera 17 cm i okrenite ga licem prema dolje. Stavite ga na tvrdu i ravnu površinu i ravnomjerno namažite krug otopljenom čokoladom. Pomiješajte listiće badema s kokosovim brašnom i pospite po čokoladi. Pomiješajte sve sastojke za vlaženje u loncu.
3
Dok se biskvit hladi, pripremite kremu. Namačite listiće želatine u hladnoj vodi najmanje 5 minuta. Umutite slatko vrhnje i stavite je na hladno. Pomiješajte sir mascarpone, kondenzirano mlijeko i namaz od kokosa dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Odvojite 4 žlice kreme, zagrijte je i u njoj otopite iscijeđene listiće želatine uz stalno miješanje (krema ne smije zakuhati). Dodajte ostatku kreme i dobro promiješajte ručnim mikserom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Na kraju s pomoću lopatice umiješajte tučeno vrhnje. Podijelite kremu na dva jednaka dijela (jedan dio za donji sloj biskvita, a drugi za gornji).
4
Ohlađeni biskvit prerežite na dva jednaka sloja. Donji sloj stavite na podlogu i oko njega postavite prsten promjera 18 cm (1 cm veći od promjera biskvita). Navlažite ga polovicom otopine. Najprije istisnite kremu uz rub biskvita, a zatim polovicu kreme premažite po biskvitu. Poravnajte površinu i na kremu položite sloj čokolade s kojega ste otresli višak kokosa. Premažite ostatkom kreme i prekrijte drugim slojem biskvita (pogledajte sliku). Navlažite biskvit i premažite ga drugom polovicom kreme. Izravnajte površinu i stavite tortu u hladnjak na 4 sata da se krema učvrsti.
5
Skinite prsten s ohlađene torte. Obložite bočne strane torte kokosovim brašnom i ukrasite po želji.