Iskoristi popust za dobrodošlicu. Unesi kod WELCOME i smanji svoju narudžbu za 10%. 😎

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

BAM x FA14 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Torta Raffaello

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 20 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 18
torta raffaello

Torta Raffaello nevjerojatno je dobra torta! Uzmete zalogaj, zatvorite oči i uživate. Torta se sastoji od biskvita od badema i božanstvene mliječne kreme sa kokosom, za koju sam upotrijebila BAM kokosov namaz i kondenzirano mlijeko.

Oba sastojka u receptu za tortu apsolutno su nezamjenjiva. Krema također sadrži i sloj izrađen od mekane bijele čokolade, kokosa i listića badema koji pružaju laganu hrskavost. Recept je dio BAM knjige recepata: Torte. Sastojci recepta dostatni su za pripremu osam komada torte u pekaču promjera 18 cm.

Ako volite okus kokosa, za vas smo pripremili nekoliko recepata:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Torta Raffaello

  • Vrijeme pripreme: 1 h 20 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 18

Sastojci:

  • 2 jaja (veličine M)
  • 50 g kristalnog šećera
  • 40 g mljevenih badema (može i sitno mljeveni, blanširani)
  • 30 g glatkog brašna
  • 20 g škroba (Gustin)
  • 1⁄3 žličice praška za pecivo (3 g)
  • 200 g BAM kokosovog namaza
  • 50 g zaslađenog zgusnutog kondenziranog mlijeka
  • 100 g sira mascarpone
  • 300 g slatkog vrhnja za umućivanje
  • 3 listića želatine

Upute za pripremu:

1. Korak

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaja sa šećerom 15 minuta mutite na najvećoj brzini. Dobro promiješajte suhe sastojke, prosijte ih u smjesu od jaja i nježno promiješajte lopaticom. Pazite da masa ostane prozračna (biskvit se može pripremiti i tako da bjelanjke umutite posebno s pola šećera). Umutite žumanjke s ostatkom šećera i naizmjence u dva koraka lopaticom dodajte pola bjelanjka i pola suhih sastojaka. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču promjera 17 cm (1 cm manji od promjera torte) i pecite 17 minuta. Skinite prsten s pečenog biskvita i ohladite ga na rešetki.

2. Korak

Dok pečete biskvit, pripremite sloj od čokolade i mješavinu za vlaženje biskvita. Bijelu čokoladu otopite na pari. Na list papira za pečenje nacrtajte krug promjera 17 cm i okrenite ga licem prema dolje. Stavite ga na tvrdu i ravnu površinu i ravnomjerno namažite krug otopljenom čokoladom. Pomiješajte listiće badema s kokosovim brašnom i pospite po čokoladi. Pomiješajte sve sastojke za vlaženje u loncu.

3. Korak

Dok se biskvit hladi, pripremite kremu. Namačite listiće želatine u hladnoj vodi najmanje 5 minuta. Umutite slatko vrhnje i stavite je na hladno. Pomiješajte sir mascarpone, kondenzirano mlijeko i namaz od kokosa dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Odvojite 4 žlice kreme, zagrijte je i u njoj otopite iscijeđene listiće želatine uz stalno miješanje (krema ne smije zakuhati). Dodajte ostatku kreme i dobro promiješajte ručnim mikserom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Na kraju s pomoću lopatice umiješajte tučeno vrhnje. Podijelite kremu na dva jednaka dijela (jedan dio za donji sloj biskvita, a drugi za gornji).

4. Korak

Ohlađeni biskvit prerežite na dva jednaka sloja. Donji sloj stavite na podlogu i oko njega postavite prsten promjera 18 cm (1 cm veći od promjera biskvita). Navlažite ga polovicom otopine. Najprije istisnite kremu uz rub biskvita, a zatim polovicu kreme premažite po biskvitu. Poravnajte površinu i na kremu položite sloj čokolade s kojega ste otresli višak kokosa. Premažite ostatkom kreme i prekrijte drugim slojem biskvita (pogledajte sliku). Navlažite biskvit i premažite ga drugom polovicom kreme. Izravnajte površinu i stavite tortu u hladnjak na 4 sata da se krema učvrsti.

5. Korak

Skinite prsten s ohlađene torte. Obložite bočne strane torte kokosovim brašnom i ukrasite po želji.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,74 €
Ukupno:
15,66 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual