1
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Dno pekača promjera 18 cm i 14 cm obložite papirom za pečenje. Jaja sa šećerom mutite na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte brašno u smjesu od jaja i lagano promiješajte lopaticom. 2⁄3 smjese rasporedite u veći pekač; ostatku smjese dodajte žličicu kakaa i rasporedite je u manji pekač. Pecite 12 minuta. Pečeni biskvit izvadite iz pekača i ohladite na rešetki.
2
Dok pečete biskvit, pripremite mješavinu za vlaženje biskvita. Zagrijte mlijeko i otopite u njemu šećer, a zatim dodajte liker. Ohladite.
3
Dok se biskvit hladi, skuhajte kremu. Zakuhajte 3 dl mlijeka, a ostatak mlijeka miješajte sa žumanjcima, šećerom, praškom za puding i pastom od vanilije dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Uz stalno miješanje dodajte smjesu žumanjaka u kipuće mlijeko i skuhajte gustu kremu. Pokrijte kremu plastičnom folijom tako da dodiruje površinu kreme i hladite oko 10 minuta. Namačite listiće želatine u hladnoj vodi najmanje 5 minuta. Umutite slatko vrhnje i stavite je na hladno. Otopite iscijeđenu želatinu u toploj kuhanoj kremi i miješajte mikserom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Nakon toga podijelite kremu na dva dijela; u jednom dijelu otopite mliječnu čokoladu, a u drugom bijelu čokoladu. Obje kreme prekrijte plastičnom folijom tako da dodiruje površinu kreme i ohladite ih dok ne postanu mlake.
4
Svijetli, veći biskvit stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite prsten. Miješajte čokoladnu kremu dok ne dobijete ujednačenu smjesu, dodajte nasjeckane kekse i na kraju lopaticom umiješajte 130 g istučenog slatkog vrhnja. Kremu premažite po biskvitu, poravnajte i stavite u hladnjak. Promiješajte svijetlu kremu dok ne dobijete ujednačenu smjesu i lopaticom dodajte preostalih 130 g istučenog slatkog vrhnja. Na čokoladnu kremu stavite čokoladni biskvit i navlažite ga. Premažite svijetlom kremom. Najprije ispunite rub oko biskvita pa zagladite površinu. Stavite tortu u hladnjak da se ohladi i učvrsti.
5
Zagrijte slatko vrhnje dok ne zavrije i prelijte po čokoladi. Pričekajte jednu minutu, a zatim umiješajte u glatku kremu i dodajte kremasti liker. Pustite da se glazura malo ohladi i prelijte je preko kreme. Ostavite da se torta hladi najmanje 5 sati.
6
Skinite prsten s ohlađene torte i ukrasite je po želji.