Naruči sastojce uz 10% popusta:
Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Možeš li vjerovati ako ti kažemo da su prvi kolač od sira izmislili stari Grci prije 4000 godina! Komadići svježeg sira zaglađeni su brašnom i medom i oblikovani u kolač od sira koji se zatim pekao na glinenoj tavici. Budući da je slastica nudila izvrstan izvor energije, služila se natjecateljima na prvim Olimpijskim igrama, 776. godine pr. Bio je popularan ne samo kod vrhunskih sportaša, već i na vjenčanjima, gdje se nudio kao svadbeni desert!
Cheesecake je danas raširen po cijelom svijetu, a koriste ga kako prestižni slastičari tako i domaći majstori koji se pekarstvom bave samo amaterski. Jedan od razloga sveopće popularnosti ove lagane slastice svakako je to što se u osnovi vrlo jednostavno priprema jer pečenje nije uvijek potrebno. Mnogi recepti za kolače od sira mogu se napraviti potpuno bez pečenja. Cheesecake desert se hladi u hladnjaku, a podloga mora biti dobro pripremljena: obično je sastavljena od kombinacije maslaca i mljevenih keksića, a masa se utisne na dno posude kako bi nastala podloga za cheesecake. Zatim krećemo s pripremom nadjeva koji u slučaju deserta od kolača od sira uglavnom sadrže krem sir, šećer i šlag. Voćni ili čokoladni preljevi dodatno obogaćuju desert. Nakon što smjesu namažete na dno kolačića, kolač od sira ohladite dok se ne stvrdne.
Za nadjev možemo koristiti i BAM Mješavina za Cheesecake koja je izvrsna za pripremu cheesecake slastica kod kuće. Nastaje pahuljasta krema za cheesecake bez pečenja, a priprema je vrlo jednostavna jer se smjesa jednostavno pomiješa s vodom i slatkim vrhnjem.
Namaz od lješnjaka, pistacija ili preljev jagoda savršeno se slaže s nadjevom za tortu od sira, a može se obogatiti svježim voćem ili kompotom. Ako smo skloniji čokoladnim slasticama, cheesecake možemo puniti i raznim okusima čokolade (pročitajte recept za Cheesecake s bijelom čokoladom ili recept za Cheesecake i čokoladni ganache). U nadjev se dodaje otopljena bijela ili mliječna čokolada i posipa čokoladnim kapljicama.
Neka vas ovi recepti inspiriraju da počnete stvarati nove okuse u svojoj domaćoj kuhinji i dopustite si izniman stupanj kreativnosti kada su u pitanju nadjevi!
Iako slastica ima univerzalan naziv, recepata za nju ima gotovo neograničeno. Možemo kombinirati slane i slatke okuse, dodati karamelu, voće, orašaste plodove ili čokoladu i do besvijesti se igrati raznim okusima koje onda međusobno kombiniramo. U nastavku ćemo vam predstaviti nekoliko "top" ideja za recepte za kolače od sira, koje možete isprobati i kada nemate cijeli dan na raspolaganju, jer su odabrani recepti za kolače od sira brzi i jednostavni za pripremu.
Ne možemo zaobići jednu od najpopularnijih slastica cheesecake. Cheesecake bez pečenja s Oreo keksima simpatičan je desert, pogodan za sve čokoljupce koji vole lagane, ali bogate čokoladne okuse! Oreo kekse koristite za pripremu podloge, ali po želji ih upotrijebite i u kremi - tako će nadjev biti još čokoladniji. Iz vlastitog iskustva kažemo da ovaj korak nije potreban jer je dno torte s Oreo keksima i bez pečenja još uvijek čvrst. Samo ga nemojte zaboraviti prije nego što krenete s punjenjem, dobro očvrsnuti vilicom uz lim za pečenje. Za nadjev od kreme koristite krem sir koji prije upotrebe morate omekšati na sobnoj temperaturi, ako želite da krema za cheesecake bude glađ. A ne zaboravite ni šećer u prahu koji će kremi dati pahuljastu teksturu. BAM pasta od vanilije dodatno povezuje okuse. Bez alkohola i napravljena od ekstrakta bourbon vanilije s Madagaskara, nudi bogat okus vanilije, a tome pridonose sjemenke vanilije koje ne samo da poboljšavaju okus, već osiguravaju i atraktivan izgled kreme od cheesecakea. Rezultat je pahuljasti, kremasti kolač od sira koji se jednostavno topi u ustima!
Cheesecakeu čaši je slastica idealna za obiteljska slavlja ili prijateljska druženja. Zbog brze i jednostavne pripreme lako se može pripremiti za veliki broj ljudi (samo pazite da vam ne ponestane čaša). Pripremanje kolača od sira u čaši je potpuno jednostavno, traje oko 30 minuta. Sve što nam treba je nekoliko slatkih čaša i malo vrtenja po kuhinji. Za istinski pun okus cheesecakea u čaši, dodajte mu kiselo vrhnje. Za pripremu su nam potrebne samo dvije žlice, ali bit će izvrstan dodatak slastici jer kiselo vrhnje pridonosi nježnoj, kremastoj strukturi nadjeva.
Tko ne voli jagode? Jedna od najpoželjnijih varijanti svakako je cheesecake s jagodama. Za nadjev koristimo opojni BAM Preljev jagoda koji sadrži minimalno 70% jagoda. Preljev će vam dočarati svježi proljetni okus svježih jagoda i učiniti desert još lakšim. Proizvod je bez glutena, pa ga mirne savjesti možete koristiti čak i ako ne podnosite gluten. Jednostavan cheesecake od jagoda možete nadograditi svježim jagodama kojima možete ukrasiti tortu.
Još jedan recept za začiniti vruće dane. Limun je izvrsna protuteža slatkom okusu jer svojom kiselinom podiže kolač od sira na sasvim novu razinu svježine. Posebno je dobar u ljetnim danima, kada najviše želimo osvježenje. Ovu slasticu također nije potrebno peći, važno je poslužiti je dobro ohlađenu. Goste će oduševiti lakoća i svježina koju donose kremasti okusi u kombinaciji s limunom.
Ovaj recept za cheesecake izvrstan je za sve kojima su slastice brzo preslatke. Cheesecake od malina je kremast, ne presladak i vrlo lagan. Maline uravnotežuju balans između slatkog i kiselog i dodaju onu tako važnu svježinu koja je potrebna svakom dobrom proljetnom desertu. Za još bolji rezultat desert nemojte pokrivati u hladnjaku jer ne želimo da nam kondenzacija omekša donji dio kolačića. Tako ćemo postići pravu prhkost, a naš kolač od malina bit će jednostavno savršen!
Veganski deserti su u porastu, no vegani nisu jedini koji ih vole. Veganski kolač od sira također je jednostavan za pripremu. Umjesto keksa i mliječnih proizvoda koristimo orašaste plodove i kokosovo mlijeko. Za dno cheesecake umjesto keksa koristite bilo koje orašaste plodove koji daju odgovarajuću čvrstoću, a datulje će dati slatki okus. Za pripremu kreme koristite cijele indijske oraščiće ili maslac od indijskih oraščića, a u sredinu stavite vrhnje za šlag od kokosa ili kokosovo mlijeko iz limenke. Oba daju izvrstan kremasti okus. Nadjev je obogaćen svježim voćem i posut kokosom koji će biti izvrstan ukras, no može se nadograditi preljevom od kokosa s vaflima ili osvježavajućim preljevom od manga. Recept za veganski cheesecake jasan je izbor za veliki broj gostiju koji nisu sigurni jedu li mliječne proizvode ili ne, jer je to najlakši način da svi pozvani uživaju u božanstvenim okusima deserta cheesecake!
Japanski cheesecake savršena je kombinacija krem sira i prozračnog soufflea. Recept za japansku tortu od sira, koja sadrži samo tri sastojka od kojih možete pripremiti slasticu, prije nekoliko godina zaludio je cijeli svijet videom. Japanska YouTuberica Ochikeron oduševila je svojim receptom za cheesecake, koji je po strukturi između torte i pahuljastog soufflea. Sastoji se od bijele čokolade, krem sira i jaja. U receptu za japanski cheesecake naučit ćete korak po korak kako ga pripremiti.
New York cheesecake jedan je od najpopularnijih deserata među Amerikancima. New York cheesecake slasna je kalorijska bomba okusa čija je popularnost prešla kontinent i postala jedna od popularnijih inačica cheesecake u Europi i drugdje u svijetu. Krem sir pomiješan s jajima i kiselim vrhnjem daje meku, ukusnu kremu koja je vrlo glatke strukture. Na kraju pripremljenu slasticu možete preliti čokoladnim ili voćnim preljevom po vlastitom ukusu i poslužiti dobro je ohlađenu.
Odlična ideja za dječji rođendan je Kinder Bueno cheesecake torta čije je priprema izuzetno jednostavna, a okus božanstven. BAM namaz od lješnjaka može se dodati i Kinder bueno cheesecake kremi, uz pravu kombinaciju šećera, kremastog mlijeka i lješnjaka. Kombinacijom nastaje pun i ukusan namaz od lješnjaka koji već nakon prve žlice podsjeća na okus poznatih Kinder bueno čokoladica. Djeca će biti oduševljena, a i roditelji jer je slastica gotova u kratkom roku, bez puno muke!
Jeste li znali da možemo napraviti i različite varijante klasičnog cheesecakea? Jednostavne cheesecake kocke bez pečenja poslužit će neodoljivo kremasti okus, pojačan svježim okusom jagoda. Priprema je zaista jednostavna, a ono što je najbolje je što ovakvu slasticu nije potrebno peći. Idealan je za razigrani desert "one-bite" koji možete ponuditi na proljetnom pikniku, događanju ili proslavi.Za sočan okus jagode pobrinut će se dresing od jagoda. BAM Preljev jagoda je voćni pripravak koji zbog visokog udjela prave jagode daje primamljivo aromatičan okus.*Dodatni savjet: preljev od jagoda možete koristiti i kao preljev za palačinke, za uljepšavanje okusa običnog jogurta ili za preljev drugih kremastih slastica!
Za kraj, dopustite nam da vam otkrijemo gdje je cheesecake ovih dana najpopularniji. Njime se najradije slade u Americi, susjednoj Austriji, a vole ga i Šveđani, Nijemci, Španjolci, Francuzi i Japanci.Hrvati su također veliki obožavatelji ovog laganog, ali izdašnog deserta, koji obično ne zahtijeva pečenje niti puno vremena. Cheesecake spada u brzo gotove slastice, ali dopušta veliku dozu kreativnosti pri izradi kremnih nadjeva.Jamčimo da recepata za cheesecake ima točno onoliko koliko i ideja za različite nadjeve i kombinacije okusa! Dakle, paleta je neograničena, sve što nam treba je nekoliko osnovnih sastojaka i luda količina kreativnosti.